Stockfish Fillets 100gr

0 Beoordelingen
Stockfish Fillets 100gr Stockfish Fillets 100gr
5,40
Prijs per stuk
Voorraad:10
Verzendkosten € 6,45

Productomschrijving

Stockfish Fillets zijn natuurlijk gedroogde kabeljauwfilets, een traditioneel product uit West-Afrika, IJsland en Noorwegen. In Nigeria, Ghana en Sierra Leone staat het bekend als stockfish, stocky of okporoko. De fillets worden gebruikt in soepen, stoofgerechten en sauzen vanwege hun diepe umami-smaak. Voor gebruik worden ze vaak geweekt om de structuur te verzachten. Ideaal voor gerechten zoals Egusi, Ogbono, Okra-soep en Fish Stew.

Stockfish wordt uitgehard in een proces dat fermentatie wordt genoemd, waarbij aan koude aangepaste bacteriën de vis rijpen, vergelijkbaar met het rijpingsproces van kaas. Stockfish wordt verwerkt in een chemisch uithardingsproces dat zoutrijping wordt genoemd, vergelijkbaar met de rijpingsprocessen van andere in zout gerijpte producten zoals Parmaham.

Gedroogde tuskstukjes zijn een populair ingrediënt in veel (West-)Afrikaanse soepen en stoofschotels. Doordat de stukjes zijn voorgesneden, kun je ze al in het begin toevoegen zodat alle smaken uit het gerecht goed worden opgenomen.

Sluiten
Bekijk volledige omschrijving

Gewicht: 0,100

Beoordelingen

Review toevoegen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Stockfish Fillets 100gr
Laat een review achter
Versturen
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten. Persoonlijke gegevens worden niet opgeslagen