TR Gari Yellow (Ghana) 4kg

0 Reviews
Gari Yellow (Ghana) 4kg
11,50
Price per unit
stock:0
Out of Stock This product is not in stock
Shipping costs € 6,45
 

Product description

Garri Yellow ook bekend als garri ibo, wordt veel gegeten in de Nigerdelta en oostelijke delen van Nigeria. Palmolie wordt toegevoegd tijdens het bakken van deze Nigeriaanse garri. De toevoeging van palmolie geeft het een gelige kleur, vandaar de naam. Gele garri is zetmeelrijker en daardoor stroperiger. Deze eigenschap, gecombineerd met het feit dat het niet zuur is, maakt het geschikt voor de productie van eba.

Garri is een van de goedkoopste basisvoedingsmiddelen in West-Afrika; het is populair in Nigeria, Ghana, Benin en Togo. Het staat ook bekend als "gari" en is een van de meest toegankelijke voedingsmiddelen voor de massa in deze regio's. Het kan worden verwerkt tot snelle maaltijden en snacks, een van de grootste trekpleisters.

Hoe wordt garri gegeten?
Geweekte garri is een zeer snel en goedkoop gerecht. Garri is zetmeelrijk en wanneer het in koud water wordt geweekt, absorbeert het water en kan het tot drie keer zijn volume opzwellen, waardoor het meer vult. Geweekte garri kan worden gegeten met suiker, pinda's, melk, kuli kuli, gebakken vis, kokosnoot, enz. Het weken van garri (of "drinkgarri" zoals we in Nigeria zeggen) is populair bij studenten van alle niveaus en bij zeer drukke mensen, omdat ze moeiteloos een snack of maaltijd kunnen bereiden.

Wanneer er heet water aan garri wordt toegevoegd, gelatineert het zetmeel en wordt het stroperig. Dit stijve, deegachtige gerecht is de populaire eba. Eba is een zeer vullende maaltijd die wordt gegeten met soepen zoals egusi, okra, ewedu, efo riro, enz. Het is een andere snelle maaltijd die van garri wordt gemaakt. Om eba te maken, hoef je alleen gekookt water aan de garri toe te voegen en goed te roeren tot een dikke pasta.

Close
View full description

Weight: 4,025

Reviews

Add review

Leave a review

What do you think of the article?
TR Gari Yellow (Ghana) 4kg
Leave a review
Send
This website uses cookies to measure the number of visitors. We do not store any personal information.
Accept selected cookies Reject cookies