Il n'y a pour l'instant aucun produit dans votre panier.
Produit ajouté à votre devis. Allez sur la page de devis pour demander votre devis, nous vous contacterons dès que possible.
Egusi, ook gespeld als egushi (Yoruba: Ẹ̀gúṣí), zijn de eiwitrijke zaden van bepaalde komkommerachtige planten (pompoen, meloen, kalebas), die, na te zijn gedroogd en gemalen, worden gebruikt als een belangrijk ingrediënt in de West-Afrikaanse keuken. Een populaire kookmethode, geworteld in de Yoruba culinaire tradities. Egusi-meloenzaden zijn groot en wit van uiterlijk; soms zien ze er bruinachtig of gebroken wit uit, maar de belangrijkste egusi-kleur is voornamelijk wit. Egusi-zaden zijn een klasse apart en mogen nooit worden verward met pompoen- of watermeloenzaden. De naam "egusi" kan met name verwijzen naar een of beide planten (of meer generiek naar andere komkommerachtigen) als zaadgewas, of naar een soep gemaakt van deze zaden die populair is in West-Afrika. De kenmerken en toepassingen van al deze zaden zijn grotendeels vergelijkbaar. Belangrijke landen waar egusi wordt geteeld zijn Nigeria, Burkina Faso, Togo, Ghana, Ivoorkust, Benin, Mali en Kameroen.
Poids: 0,150
Compléter ci-dessous le nom souhaité.
Donner un nom à votre nouvelle liste des favoris ci-dessous.