Es gibt keine Produkte in Ihrem Warenkorb.
Produkt zu Ihrem Angebot hinzugefügt. Gehen Sie auf die Angebotsseite, um Ihr Angebot anzufordern. Wir werden uns so schnell wie möglich mit Ihnen in Verbindung setzen.
Egusi, ook gespeld als egushi (Yoruba: Ẹ̀gúṣí), zijn de eiwitrijke zaden van bepaalde komkommerachtige planten (pompoen, meloen, kalebas), die, na te zijn gedroogd en gemalen, worden gebruikt als een belangrijk ingrediënt in de West-Afrikaanse keuken. Een populaire kookmethode, geworteld in de Yoruba culinaire tradities. Egusi-meloenzaden zijn groot en wit van uiterlijk; soms zien ze er bruinachtig of gebroken wit uit, maar de belangrijkste egusi-kleur is voornamelijk wit. Egusi-zaden zijn een klasse apart en mogen nooit worden verward met pompoen- of watermeloenzaden. De naam "egusi" kan met name verwijzen naar een of beide planten (of meer generiek naar andere komkommerachtigen) als zaadgewas, of naar een soep gemaakt van deze zaden die populair is in West-Afrika. De kenmerken en toepassingen van al deze zaden zijn grotendeels vergelijkbaar. Belangrijke landen waar egusi wordt geteeld zijn Nigeria, Burkina Faso, Togo, Ghana, Ivoorkust, Benin, Mali en Kameroen.
Gewicht: 0,150
Gewünschten Namen unten eingeben
Geben Sie Ihrer neuen Wunschliste unten einen Namen.