Es gibt keine Produkte in Ihrem Warenkorb.
Produkt zu Ihrem Angebot hinzugefügt. Gehen Sie auf die Angebotsseite, um Ihr Angebot anzufordern. Wir werden uns so schnell wie möglich mit Ihnen in Verbindung setzen.
Kuli-kuli is een populaire Nigeriaanse snack gemaakt van gemalen pinda's. Pinda's worden in de volksmond vaak aardnoten genoemd en zijn een hoofdgewas in verschillende West-Afrikaanse landen. Voedsel op basis van aardnoten, zoals kuli-kuli, is rijk aan eiwitten en vetten en biedt een goedkope optie voor een snelle en verzadigende hap. Kuli-kuli is ontstaan in Noord-Nigeria, maar wordt nu algemeen genoten in het hele land en in Benin, Noord-Kameroen en Ghana. De snacks worden vaak aardnootcakejes of aardnootchips genoemd en zijn verkrijgbaar in een duizelingwekkende reeks vormen en maten, van kleine, opgerolde bollen tot spiraalvormige kegels. Het proces van het maken van kuli-kuli kan arbeidsintensief zijn, vooral voor degenen die geen zware machines gebruiken. Nadat de pinda's droog zijn geroosterd, moeten ze op steen worden gemalen, gemalen of tot een pasta worden gemengd en gemengd met gember, kippenbouillon, hete peper en andere kruiden. Om de snack zijn iconische crunch te geven, drukken kuli-kuli-makers voorzichtig op de pasta om overtollige olie te verwijderen. Eenmaal droog kan het mengsel worden gevormd en gefrituurd. Diners eten kuli-kuli puur, gegarneerd met een beetje suiker, of geplet en gemengd met andere gerechten zoals geweekte garri (een poederachtig mengsel vaak gebaseerd op graan of maïs) of soep. Het kan ook worden gebruikt als smaakvolle topping voor salades of yoghurt, en sommige Kuli-Kuli-fans voegen het zelfs toe aan smoothies voor een eiwit- (en smaak) kick. Wat gefrituurd voedsel betreft, het is een van de meest veelzijdige in zowel vorm als functie. Maar ongeacht de vorm, de smaak en knapperigheid zijn altijd geliefd bij degenen die het proberen. Tekst van Atlas Obscura
Gewicht: 0,200
Gewünschten Namen unten eingeben
Geben Sie Ihrer neuen Wunschliste unten einen Namen.