There are no products in your shopping cart yet.
Product added to your quotation. Go to the quote page to complete your quotation request, we will contact you as soon as possible.
Poundo Iyan/ Pounded Yam een klassiek Nigeriaans gerecht, is een soepel en rekbaar deeg gemaakt van gekookte yams. Het neemt een gewaardeerde plaats in in de Nigeriaanse keuken, vooral onder de Yoruba-bevolking, en wordt vaak geserveerd tijdens speciale gelegenheden, familiefeesten en culturele evenementen. De rijke textuur en unieke bereidingsmethoden van pounded yam maken het tot een geliefd gerecht dat de veelzijdigheid en het culinaire erfgoed van Nigeria laat zien. Pounded Yam is een hoofdbestanddeel in veel West-Afrikaanse huizen, maar wordt meestal niet op zichzelf gegeten. Het wordt vaak gecombineerd met veel heerlijke Afrikaanse soepen en stoofschotels zoals Egusi, okrasoep, Jutebladerensoep (Ewedu) of Gestoofde Spinazie (Efo). Riro). Vaak wordt het doorgeslikt 'swallow', maar soms is er wat kauwen voor nodig, afhankelijk van het soort stoofpot of soep waarmee je het combineert. Ander voedsel in de swallowgroep omvat fufu – gemaakt van cassave of cassavemeel, Eba, Amala en meer. Poundo Iyan is fijn, helder meel gemaakt van yamswortel. De wortel doet qua smaak denken aan aardappels en behoort tot de Afrikaanse basisvoeding. Poundo Iyan meel wordt vooral gebruikt bij de bereiding van fufu, een pap van yammeel. Deze pap wordt overal in Afrika gegeten en is het hoofdbestanddeel van talrijke gerechten. Het meel wordt meestal tot balletjes gekneed en in saus gedipt.
Weight: 0,910
Enter your desired name below.
Give your new wishlist a name below.