Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.
Product toegevoegd aan jouw offerte. Ga naar de offertepagina om jouw offerte aan te vragen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.
Egusi, ook wel gespeld als egushi (Yoruba: Ẹ̀gúá¹£í), zijn de eiwitrijke zaden van bepaalde komkommerachtigen (pompoen, meloen, kalebas), die na droging en vermaling worden gebruikt als een belangrijk ingrediënt in de West-Afrikaanse keuken. Het is een populaire kookmethode die geworteld is in de culinaire tradities van de Yoruba. Egusi-meloenzaden zijn groot en wit van uiterlijk; soms zien ze er bruinachtig of gebroken wit uit, maar de belangrijkste kleur van egusi is voornamelijk wit. Egusi-zaden zijn een klasse apart en mogen nooit worden verward met pompoen- of watermeloenzaden. De naam "egusi" kan met name verwijzen naar een of beide planten (of meer generiek naar andere komkommerachtigen) als zaadgewas, of naar een soep gemaakt van deze zaden die populair is in West-Afrika. De kenmerken en toepassingen van al deze zaden zijn grotendeels vergelijkbaar. Belangrijke egusi-groeiende landen zijn onder meer Nigeria, Burkina Faso, Togo, Ghana, Ivoorkust, Benin, Mali en Kameroen.
Gewicht: 0,190
Vul hieronder je gewenste naam in.
Geef je nieuwe verlanglijst hieronder een naam.