Adjuma Rood

0 Reviews
Adjuma Rood Adjuma Rood
1,50
Price per kilo
stock:0
Out of Stock This product is not in stock
Shipping costs € 6,45
 

Product description

Habaneropepers behoren tot de scherpste pepers. Deze scherpte wordt veroorzaakt door de stof capsaïcine. De zaden en zaadlijsten in de vrucht kunnen concentraties van 1500 ppm bevatten. Een waterige oplossing met een concentratie van 0,5 ppm capsaïcine wordt door de meeste mensen al als scherp ervaren.

Op de Scovilleschaal gemeten liggen de waarden van habaneropepers tussen de 100.000 en 350.000 eenheden. De smaak is - afgezien van de scherpte - als tropisch fruit. In MexicoBrazilië en Peru is de peper een vast bestanddeel in gebak.

Een manier om de habaneropeper voor de Europese mond genietbaar te maken wordt aanbevolen om - met het gebruik van handschoenen - de vrucht in stukken te snijden en vervolgens in honing te leggen. Op deze wijze kunnen zij een jaar in de koelkast bewaard worden. De honing elimineert grotendeels de stof capsaïcine en brengt de smaak van het tropische fruit tot zijn recht. Voorzichtigheid is toch nog steeds geboden omdat zelfs na lange tijd in de honing gelegen te hebben de vrucht voor de Europese smaakzin als behoorlijk scherp ervaren kan worden. In geringe gebruikshoeveelheden echter geeft het een aangename en unieke exotische scherpheid.

Close
View full description

Weight: 0,100

Reviews

Add review

Leave a review

What do you think of the article?
Adjuma Rood
Leave a review
Send
This website uses cookies to measure the number of visitors. We do not store any personal information.
Accept selected cookies Reject cookies