Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.
Product toegevoegd aan jouw offerte. Ga naar de offertepagina om jouw offerte aan te vragen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.
Pounded Yam (Yoruba: iyán, Hausa: sakwara, Igbo: utara-ji) is een Nigeriaans gerecht, ook wel bekend als 'swallow' of 'okele'. Het wordt meestal bereid door gekookte yam te stampen met een vijzel. Pounded Yam lijkt op aardappelpuree, maar is wat steviger van structuur. Het is glad en kan met de hand worden gegeten. Het kan worden geserveerd met egusi-soep, jutebladerensoep (ewedu), gestoofde spinazie (efo riro), okrasoep, ofe akwu (palmnotensoep), ofe nsala (witte soep) en andere. Het wordt bereid door gekookte yam te stampen met een vijzel, yammolen, keukenmachine of mixer. Het type yam dat voor geplette yam wordt gebruikt, is de Afrikaanse yam, ook wel bekend als puna yam, echte yam of witte yam. De textuur is ruw met een bruine schil en gebroken wit vruchtvlees, met een lengte die vergelijkbaar is met die van gewone aardappelen, tot wel 1,5 meter lang. Afrikaanse yam is rijk aan koolhydraten en calorieën. Pounded Yam wordt gegeten met okrosoep, ẹ̀fọ́ rírò, bangasoep (ofe akwu), ogbono en gbẹ̀gìrì-soep.
Vul hieronder je gewenste naam in.
Geef je nieuwe verlanglijst hieronder een naam.