Nandan Hindoestaanse Masala 300gr

0 Reviews
Nandan Hindoestaanse Masala 300gr
4,65
Price per unit
stock:12
Shipping costs € 6,45

Product description

Beste kwaliteit Hindoestaanse kerrie masala. Lekker kerrie kruiden voor o.a. roti's. Masala (betekent kruidenmix) is een specerijenmengsel dat gebruikt wordt om Indiase en Surinaamse gerechten mee op smaak te brengen. Het bestaat onder andere uit kurkuma, koriander, komijn en peper. Overheerlijk en niet te missen bij uw masala gerechten.

Hierbij wat recepten van Nandan zelf.

Broodje Kip Kerrie
400 gr Kipfilet
1 Ui
2 Teentjes knoflook
Zonnebloemolie
Maggi blokjes
Zwarte peper
1 EL tomatenpuree
2 EL H. Nandan Masala
4-6 Surinaamse puntjes
Komkommer in Azijn
Optioneel Madam Jeanette

Bereidingswijze
1. Snijd de kipfilet in blokjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
2. Verhit een braad- of koekenpan en fruit de ui en knoflook in een scheut zonnebloemolie. Verkruimel de maggi blokjes erboven en voeg een snufje zwarte peper toe. Roer daarna 1 minuut de tomatenpuree mee.
3. Voeg de kip toe samen met 2 afgestreken eetlepels H. Nandan masala (of gewoon een volle eetlepel) en bak rondom bruin aan. Zet het vuur lager en schenk 100 ml heet water in de pan. Laat vervolgens 15 – 20 minuten pruttelen op laag vuur met de deksel schuin op de pan. Roer regelmatig door.
4. Snijd vlak voor serveren de broodjes doormidden en grill de binnenkanten even in een grillpan. Beleg ze naar eigen inzicht met de kip (inclusief een beetje saus), zuurgoed en sambal.

Roti lams:
Ingrediënten:
500 gr Lamsvlees
4 teentjes Knoflook
1 Ui
1 Madame jeanette peper
4 EL H. Nandan Masala
Olie
600 gr Aardappel
1 Bouillon blokje
4 Gekookte en gepelde eieren
Kousenband
Rotivellen

Bereidingswijze:
1. Snij het vlees in stukken en snipper de knoflook en ui. Doe deze vervolgens in een kom en meng dit samen met H. Nandan Masala. Laat in de tussentijd de olie warm worden in een wok pan op een laag vuurtje.
2. Doe het vlees in de pan en bak het vlees ongeveer 10 minuten tot het lichtbruin wordt. Voeg water toe en laat het bouillonblokje oplossen. Hierna voeg je een hele peper ( zorg ervoor dat de peper niet breekt) toe.
3. Voeg de gesneden aardappelen toe en laat alles koken in de pan. Laat het geheel ongeveer 20 minuten stomen op een laag vuurtje tot alles gaar is.
4. Hierna snij je de kousenband in kleine stukjes. Schenk een eetlepel olie in een wokpan en verwarm dit op een laag vuurtje. Voeg hierna een teentje gesnipperde knoflook toe en bak dit in de pan aan. Doe de kousenband nu in de pan op een laag vuurtje. En laat dit voor een minuut of 10 bakken naargelang je smaak.
5. Pak de rotivellen erbij. Je kunt de rotivellen zelf maken maar je kunt ze ook kant en klaar kopen. Leg de rotivellen op de borden. Doe het lamsvlees en kousenband ernaast, en om het af te maken een eitje erbij.

Close
View full description

Weight: 0,300

Reviews

Add review

Leave a review

What do you think of the article?
Nandan Hindoestaanse Masala 300gr
Leave a review
Send