Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.
Product toegevoegd aan jouw offerte. Ga naar de offertepagina om jouw offerte aan te vragen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.
Gefermenteerde johannesbroodpitmeel is een veelgebruikte traditionele smaakmaker in Nigeria en andere West-Afrikaanse landen. In het Yoruba noemen we het "iru", in het Hausa "dawa dawa" en in het Igbo "ogiri okpe". In Benin staat het ook bekend als "afintin", in Mali en Guinee als "sumbala", in Senegal als "netetou" en in sommige delen van Burkina Faso als "nere". Veel traditionele stoofschotels, sauzen en soepen zijn niet compleet zonder deze hartige smaakmaker. Iru (dawa dawa) wordt gebruikt om stoofschotels, sauzen en andere gerechten zoals rijst, salades, enz. op smaak te brengen. Het was een van de belangrijkste smaakmakers in West-Afrika vóór de komst van bouillonblokjes en is nog steeds een uitstekend alternatief voor bouillonblokjes vanwege de voedingswaarde en gezondheidsvoordelen. Het is rijk aan eiwitten, vetten en calcium. Het heeft een sterke smaak en een scherp aroma, wat niet bepaald aantrekkelijk is, maar in een saus of stoofpot versterkt de onmiskenbare aardse umami-smaak de smaak. Een kleine hoeveelheid gefermenteerde johannesbroodpitmeel in West-Afrikaanse gerechten zoals okrasoep, ewedu, egusi-soep of efo riro-, ogbono- of soumbala-soep verbetert de smaak op een heerlijke manier.
Gewicht: 0,100
Vul hieronder je gewenste naam in.
Geef je nieuwe verlanglijst hieronder een naam.